Tromsö nationell utställning

Tidigt på lördagens morgon ringer klockan. 03.00 går alarmet igång. Det är naturligtvis inte mörkt ute så här års när man är i midnattsolens rike. Däremot hänger de regntunga skyarna från gårdagen fortfarande kvar, så någon midnattsol hälsar oss inte god morgon.
 
Vi kommer iväg enligt plan och påbörjar de 25 återstående milen till Tromsö. Det är konstigt så fort man rullar in i Norge förändras landskapet. Det blir av någon anledning alltid vackarare i Norge. Landskapet är lite mer pampigt med sina höga berg. Här kommer vi också att köra intill fjordarna som är ligger i dalarna mellan de höga bergen. Vid riksgränsen hade inte björkarna slagit ut men i Norge blir ganska snabbt landskapet väldigt grönt och lummigt.
 
 
Vi kommer fram till utställningen i god tid. Utställningen ligger vackert placerat i Tromsödalen. Själva platsen är en idrottsarena för skridskor. Så ringarna är placerade på skridskobanan som går runt hela anläggningen. Nu på sommaren är det ett betongunderlag. Ett underlag som är lite främmande för många hundar att springa på. I mitten placeras alla utställningstält. Det är rad, på rad med tält. Till lördagens nationella utställning är det cirka 1000 hundar anmälda. Till söndagens internationella utställning är det närmare 2000 hundar anmälda, så då ska det bli ännu fler tält.
 
Jag har inte anmält till lördagen. Jag känner inte till domaren alls och ett litet cert som delas ut på nationella utställningar kan vare sig Molly eller Io tillgodoräkna sig. Så jag väljer att spara pengarna till ett annat tillfälle. Vi får istället vara med som hejarklack till Sofia och Frosta.
 
 
 
 
Fina Frosta går i öppen klassen. Dagens domare är Harlad Aune. Han ger Frosta excellent men i konkurransen får hon nöja sig med en andra placering och blir utan CK. Dagens BIR hund är en svensk hund, Lapicum One Way To Heaven. Han blir med sitt sitt tredje norska cert den här dagen också norsk utställningschampion. Grattis Agge. BIM hunden är också en svensk hund, Black Happies Devana. Grattis Victoria!
 
Trötta rullar vi mot den camping vi tänkt oss att bo på. Det finns en camping precis intill utställningsområdet, Tromsö Camping. Den är dessvärre smockfull av utställare. Så vi får rulla en bit uppåt, till Skittenelvs Camping. Det ska visa sig vara en glad överraskning.
 
 
Det finns gott om bra platser att sätta upp tältet på. Dessutom kan vi parkera bilen precis intill tältet. Omgivningen är dessutom fantastiskt vacker då camping ligger precis intill fjorden mellan fjällen. Både jag och Sofia är ganska trötta efter den långa resan och de tidiga morgonarna. En promenad orkar vi ändå längs med den vackra stranden. Det är inte många plusgrader i luften och havet är fortfarande isande kallt. Så de vindar som kommer från havet är riktigt kyliga. Det är bara att klä på sig tjocka och vindtäta kläder så är det inget problem. Regnet har i princip hållit sig borta hela dagen.
 
 
Vi ger oss ut på vår lilla promenad längst stranden. Det är ebb så vi kommer ganska långt ut på stranden. Fler bilder från vår promenad och fortsättning på berättelsen kommer i senare inlägg.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Stort grattis, Ylwa och vovvarna!
Nu är det inte bara svenska champinjoner på Snowstreams kennel ;-P Får även säga ett grattis till uppfödare Nina, för en så vacker hund som Molly.

Svar: Tack! Nu ska jag bara fatta hur jag ska ansöka om championaten ;) Nina har förstås informerad både före och efter :)
snowstreams.blogg.se

2013-06-19 @ 23:04:39
URL: http://serixone.blogg.se
Postat av: Fia

ps.

... facebook =)

Svar: Ha ha enligt ryktet ska fb vara dött inom ett år, eller var det ett år sedan de sa det.......
snowstreams.blogg.se

2013-06-19 @ 23:05:15
URL: http://serixone.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0